Bomen

Eric

“Op een dag belde jij mij op met de vraag of ik in een pilot als “client” wilde fungeren met jou als coach. En ik dacht: “Waarom ook niet. Ik heb het voor mijn gevoel niet nodig en bovendien, baat het niet dan schaadt het ook niet”.

We maakten een afspraak en de week erop liepen we in een mooi stukje Nederland. Tijdens onze wandeling deden we samen een aantal oefeningen passend in een door jouw uitgezochte omgeving En gaandeweg werd mij steeds duidelijker wie ik ben. Jij wist mijn “ik” met een aantal kernwaarden vast te leggen. En daar waar ik zei: “Ik heb het niet nodig want ik weet wie ik ben” ben ik achteraf anders over gaan denken.

Doordat je mijn “ik” met een aantal kernwaarden hebt weten te benoemen in voor mij “hanteerbare” begrippen heb je mij meer overzicht gegeven in mijn “ik”. Je zou ook kunnen zeggen ”Heb je even de boel op een rijtje gezet”. Daarbij heb je mij ook een aantal handvatten gegeven. Hoe ga ik met die kernwaarden om? En daarmee heb je mij meer grip gegeven op welke manier ik meer uit mijn leven kan halen.

Tot op de dag van vandaag kijk ik met grote tevredenheid terug op onze “wandeling”. Met name omdat ik een rijker mens ben geworden. Maar ook omdat ik verrast ben over hoe jij fungeerde als “Wandelcoach”.

Je hebt absoluut talent voor dit vak. Je kunt goed te luisteren. Je kan goed analyseren en je weet vanuit een positieve visie een samenvatting te geven op welke wijze je als mens weer net even dat stapje kan doen om jezelf te laten groeien.”